sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Biekka

Ajeltiin eilen Oulusta Raaheen Kirsin luokse pentua hakemaan. Pikkupojat jäivät Tervolaan mummolaan. Perille tultaessa pentuaitauksesta kurkki uteliaita silmäpareja ja mietin vain, kuka niistä mahtaisi olla meidän Biekka. Poikien tasaiset luonteet tekivät valinnasta vaikeaa, mutta lopulta valitsimme isoimman pojan. Sen, jota eniten eka käynnin jälkeen mietimme ja jonka sain syliinkin nukkumaan. Kotisaaren Syypää hymyyn lähti kanssamme pitkälle kotimatkalle kohti pohjoista.

Heti matkan alettua Biekka heräsi kantoboksissa sylissäni ja uikutti ensin ikävää ja ihmetystä, kunnes painoi pään tuttuun vilttiin ja jatkoi unia. Pysähdyttiin Iissä tankkaamaan ja käytettiin pentua ulkoilemassa, mutta pissoja ei tullut. Matka taittui nopsaa Biekan nukkuessa. Seuraava stoppi oli Tervolassa, josta haettiin pojat mukaan. Ville meni Moskun kanssa edeltä ja pentu sai jaloitella rauhassa ulkona. Ensimmäiset pissatkin tulivat uuden "mummolan" pihalle. Sisällä ruoka ei maistunut. Sen sijaan Biekka teki varovaisia tutkimusretkiä mummolassa, haisteli uudet tuttavat ja pääsi hetkeksi nenätysten Moskunkin kanssa. Loppumatkaksi otin Biekan syliini tutun viltin päälle etupenkille. Pian Biekka nukkui ja kun tuli tylsää se alkoi kiehnäämään sylissä ja saalistamaan hiuksiani suuhunsa. Kohta se taas asettui nukkumaan. Ei olisi uskonut, että pieni on vasta napattu maailmalle emänsä ja sisarustensa luota. Napapiirillä tehtiin vielä yhdet pissat ja loppumatkan poika köllötteli tyytyväisenä mamman sylissä. Rovaniemeltä kotiin asti ajeltiin lumipyräkässä. Sylissä sisälle kannettu koira oli ihan lumihiutaleiden peitossa. 

Syypää hymyyn matkalla pohjoiseen
Koirien tutustuminen oli varovaista. Kumpikin ihmetteli vuorotellen toisiaan; Biekka epäröi isoa koiraa ja Mosku varoi, ettei pienempi osu naskaleilla mihinkään. Vaikka myöhä olikin, käytiin vielä saunassa, jonne Biekankin piti oven alta kurkistella. Saunan jälkeen istahdettiin esikoisen kanssa olohuoneen lattialle, jonne Mosku ja Biekkakin tulivat. Siellä tutusteltiin kaikessa rauhassa. Pissahommat on mennyt kivasti. Kerran Biekka kävi jopa olohuoneesta asti itse khh:ssa ulko-oven luona sanomalehdillä. Kop kop, yhtään vahinkoa ei ole vielä tullut muualle asuntoon. Ollaan kiikutettu Biekkaa ahkerasti ulos ja sinne on tullut suurin osa pissoista.

Kotiintulopäivän tunnelmia illalla:





Tänään aamulla koirien pissatusten ja ruuan jälkeen Mosku ja Biekka tekivät uudestaan tuttavuutta. Meno oli jo selvästi rennompaa, leikkiinkutsuja tuli puolin ja toisin. Mosku ei enää vahtinut leluja ja Biekka uskaltautui temmeltämään. Riekkumisen jälkeen pojat ottivat torkut keittiön lattialla -pieni hajurako pidettiin vielä. Huomaa myös kolmas kuva, Mosku ja liito-orava. 

Tänään:






4 kommenttia:

  1. Voi ei nuita videoita ei kestä kattoo :) Tai kestää mutta pentukuume senkun nousee. Hauskoja eleitä valkosella ja mustalla, mitähän ne toisilleen oikeen juttelee. Ja ihan huippu liito-orava!

    VastaaPoista
  2. Kohta pääset rapsuttelemaan ;)

    VastaaPoista
  3. Oiiiii <3 Kuinka hellyyttävä tuo alin video, mitä isoveli edellä, sitä pikkuinen perässä :) Onnea uudesta perheenjäsenestä!

    VastaaPoista