torstai 9. tammikuuta 2014

Zero DC Short

Uudet valjaat testissä. Tässä ne nyt sitten ovat, Zero DC Short -vetovaljaat, koossa L:

Ylhäältä

 Valmiina lähtöön!

 Aina sitä saa odottaa..


Hauskaa oli! 
Ts.valjaat eivät häirinneet yhtään
ja Mosku sai keskittyä juoksemiseen

Mosku ei "tykkää" ns. huskyvaljaista, jotka sille joskus aikoinaan hommattiin. Se antaa laittaa ne päälle jne. mutta lenkeillä selvästi näkee, että ne ovat sille epämiellyttävät. Mosku on rauhaton ja saattaa pysähtyessä yrittää repiä valjaita pois. Vedä siinä sitten.. Sujautin uudet valjaat päälle, pikalukot kiinni ja menoksi. Ulkona se oli rauhallinen eikä protestoinut uikuttamalla eikä hyppimällä niin kuin se on joskus tehnyt. Vanhoihin valjaisiin liittyy joku epämiellyttävä kokemus, ne eivät istu oikein tai niin kuin myyjä arveli koiralla, joka ei ole kovin kova vetämään, huskyvaljaat saattavat rullautua epämiellyttävästi selän päälle ja haitata siten koiraa. Mene ja tiedä. Pitkän tutkiskelun jälkeen päädyin näihin lyhyempiin vetovaljaisiin, jotka istuvat koiran päälle napakasti ja jotka ovat esim. canicrossaajienkin suosiossa. Meidän testilenkki, alle sadan metrin pyrähdys ainoalla tieosuudella, joka oli aurattu (muualla lunta on dyyneiksi asti) onnistui hienosti ja Mosku VETI!

Ensin suunnittelin tilaavani valjaat Briteistä, jolloin olisin saanut ne omissa lemppariväreissä, yllätys, yllätys KELTA-mustana, mutta päädyin lopulta suosimaan suomalaista nettikauppaa ja tein tilauksen Väliheikiltä, Ala-Temmekseltä eli melkein kotikonnuilta. Suomalaisia Zero DC:n jälleenmyyjiä ei edes (tietääkseni) ole kovin montaa, joten oli aika selvää, ettei päästä kokeilemaan valjaita etukäteen. Onneksi Väliheikiltä autettiin oikean koon valinnassa; laitoin Moskun mitat kuvan kera sähköpostilla ja he arvioivat koon omien sakujensa mittojen mukaan. Tietysti vaihto olisi onnistunut normaalisti, mutta siihen ei ollut tarvetta. Koko L oli Moskulle kuin nakutettu. Erinomaista palvelua, suosittelen. 

Mosku, 40kg+:
Kaulanympärys 51 cm
Rinta 84 cm
Selänpituus 65 cm (lavoista hännäntyveen)

Zero DC short -kokotaulukko:
Täällä

Tänä talvena kai nähdään, löytyykö kadonneena olleet vetohalut vielä jostakin. 

4 kommenttia:

  1. Noita valjaita on kehuttu hirmuisesti :) Näyttää sopivan Moskulle oikein hyvin! Oon niin kade kun siellä on talvimaisemat, täällä sataa tällä hetkellä kaatamalla vettä. Vaikea vielä tässä vaiheessa uskoa, että iltapäivällä tilanne olisi toinen - lunta pitäisi tulla 15cm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin oon lukenut :) Kaiken lukemani perusteella tuntui, että näistä Mosku saattaisi tykätä. Tosiaan muistuttaa enemmän pikalukollisia heijastinliiveja (joita käytetään jatkuvasti) kuin vanhoja valjaita. Yritän lähiaikoina laittaa kicksparkkailuvideota, kunhan tuo kuvaaja joskus joutaa. Voi, toivotaan, että tekin saatte lunta!

      Poista
  2. saanen kysyä miltä sivustolta olisit briteistä tilannut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni täältä: http://www.snowpawstore.com/featured-products/euroshort-harness.html

      Poista