perjantai 7. kesäkuuta 2013

Eskari: graduated

Suoritettiin Biekan kanssa eskari päätökseen viime sunnuntaina. Kentälle oli järjestetty rasteja, joissa suoritettiin kurssilla opeteltuja juttuja. Käytiin Biekan kanssa rata läpi kahdesti, muut vanhemmat koirat kolme kertaa. Pisteitä ei laskettu sen kummemmin.

Paikallaolo
Koiran piti istua tietty aika paikallaan oman osaamisensa mukaan. Biekalle tämä oli yhtä helppoa kuin ruokakuppia odottaessa (jota on siis jankattu joka päivä heti Biekan muutettua meille) sillä lisäyksellä, että kurssin aikana on otettu mukaan"paikka"-sana. Eli hienosti meni.

Pujottelu
Koiran tuli kulkea nätisti ohjaajan mukana koko pujottelun (~6m) ajan. Ensimmäisellä kerralla hajut maassa kiinnostivat nameja enemmän. Toinen kerta sujui jo paremmin; pikkukaveri kulki niin hienosti mukana ja tapitus ylöspäin oli ainakin 10,5!

Maahanmeno
Molemmat kerrat ok.

Peruuttaminen
Ohjaaja peruuttaa ja koira tulee hihna löysällä perässä. Sujui molemmilla kerroilla.

Pyörähtäminen
Koira pyörähtää paikallaan ympäri. Sujui ensimmäisellä kerralla, toisella kerralla maassa oli taas liian jänniä hajuja.

Luoksetulo
Tämä tehtiin liinalla, vaikka ilmankin oltais selvitty. Biekka jää aina mielellään kurssinvetäjän luo, mutta kun se näkee, että minä lähdenkin paikalta, sille tulee hirveä hinku perään. Kun kutsu käy, ei meinaa jalat riittää ;) Palkaksi Biekka sai riehuntaleikit Moskulta lainatulla patukalla (on niin mieleinen, että pitänee ostaa Biekalle oma).

Näiden lisäksi täytyy mainita muutaman viikon takaiset kirkonkylätreenit, jotka pidettiinkin koulutuskentän sijaan torilla. Harjoitusten lisäksi tehtiin kävelylenkki ihmisten, autojen ym. menopelien seassa. Käveltiin letkassa kaksi koirakkoa vieretysten. Biekka sai parikseen vuodenikäisen Toivo-sheltin. Kylläpä oli hieno huomata, kuinka nopeasti Biekka tottui vierustoveriin (joka ei ollutkaan oma velipoika) ja kulki nätisti mukana ympäristön häiriöistä huolimatta. 

Nuorimpana oppilaana Biekka läpäisi kurssin todella mallikkaasti. Parasta omasta mielestäni oli kuitenkin toisten koirien seurassa toimiminen ja oleminen ylipäänsä, kun muistelee niitä pystyyn nousseita niskakarvoja ensimmäisellä treenikerralla. Jo alkaneella ala-asteella jatkamme opiskelua muun muassa ohitusten ja sivullemenon parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti