tiistai 28. toukokuuta 2013

Yläaste: graduated

Moskun toko-kurssi oli ja meni. Tänään oli kurssin viimeiset treenit, jotka suoritettiin kuten kisoissa: numerolaput rinnassa. Yksi koirakko kerrallaan suoritti oman luokkansa liikkeet läpi muiden seuratessa kentän laidalla. Me Moskun kanssa päästiin ensimmäistä kertaa testaamaan kaikki avoimen luokan liikkeet putkeen. Meille tuli lappu numero yksi.

Luoksepäästävyys (tehtiin alokaslaisten kanssa yhdessä)
Se oli varmuudella kymppi.

Paikalla makaaminen
Varmaankin 9, kun maahanmeno alussa oli hitaanlainen. Viime kerralla, jolloin tämä liike tehtiin ihka ensimmäisen (!!) kerran niin kuin kisoissa, me osattiin kyllä kympinarvoisesti. Kyllä olin ylpeä tuosta koirasta! (Olin niin riemuissani, että fiilistellessä jäi treenireppukin kentälle).

Seuraaminen taluttimetta
En muista, mitä ohjaaja suorituksesta tarkalleen sanoi, mutta itsestäni liike meni superhienosti. Kontakti piti koko ajan, pysähdykset, käännökset, kaikki meni hienosti. Jes!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Tämän pilasin itse vilkaisemalla taakse. Olisi vaan pitänyt luottaa koiraan! 

Luoksetulo
Viimeksi meni nappiin, tänään ei! Viittä vaille läpijuoksu. Pysähtyminen kesti ja kesti. Saatoin huutaa "seis" jotenkin erilailla kuin tavallisesti. Positiivista oli istuminen suoraan eteen ja siirtyminen oikeaoppiseen perusasentoon (ei siis piiruakaan vinoon).

Seisominen seuraamisen yhteydessä
Taisi olla kymppi.

Noutaminen
Lähti vauhdilla, mutta tuli kapulalle tassut edellä (vähän kuin syöksyi kapulan luo). Eteentulo jäi vähän vinoon, irroitus hieno, mutta ennakoi ja tuli ilman lupaa edestä perusasentoon.

Kauko-ohjaus
Alussa laiska maahanmeno ja vielä laiskempi istumaannousu! Sen jälkeen meni niin kuin pitää! Mitä tästä nyt saisi sitten..yleensä menee kuin vettä vaan. Syytän hellettä! 

Estehyppy
Mitä ihmettä! Mosku kiersi esteen ja istahti suoraan esteen taakse. Ou nou! Loppuosa hieno. Tehtiin liike ensimmäistä kertaa loppuun asti kisatyyliin. Täytyy rakentaa kotiin oma este!

Kokonaisvaikutusta ei arvioitu sen kummemmin. Ensin ajattelin, että jos paikallamakuu onnistuu, (kun se on kuitenkin se suurin jännitysmomentti) muut liikkeet saa mennä miten vaan niin olen tyytyväinen, mutta ei! Ilmeisesti nälkä kasvaa syödessä, kun se harmitus tulee sittenkin, jos joku ei menekään putkeen. Mulla on niin taitava ja innokas treenikamu, että jo senkin takia tahtois vaan niitä kaksnumeroisia pisteitä tauluun. No ysitkin käy ;) Järkyttävä kuumuus ja helle ei tänään ainakaan auttaneet asiaa. 

Kurssi loppui, mutta koska intoa on, ohjaaja suostui vetämään treenejä silloin tällöin ainakin vielä ensi kuussa. Elokuussa päästään sitten taas perinteisiin kisoihin tähtäävien tehotreeneihin. Nyt huilitaan muutama päivä ja jatketaan sunnuntaina Biekan eskarin "päättökokeeseen". Maanantain kohdalla kalenterissa meillä onkin mustan kanssa jo uusi perustottelevaisuuskurssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti